Raymond Devos

Raymond Devos werd geboren op 9 november 1922 in Moeskroen (België). Met haar toetreding tot de school ontdekt hij een geschenk voor het verhalen, en een publiek boeien. Sommige problemen gezin gedwongen te vertrekken college en slechts dertien jaar, vindt hij zichzelf werken bij Les Halles. Zijn intelligentie en zijn dorst naar kennis, maar hem in staat te blijven leren en krijgen zelf-te bevorderen, is de mens laten zien.
De oorlog eindigde en terug te keren naar Duitsland waar hij voor de STO (Verplicht werk Service), Raymond neemt theater en is betrokken bij het gezelschap van Jacques Fabbri, met wie hij heeft een looptijd van enkele jaren. Zijn aangeboren zin van het woord en hoe ze te jongleren haar deuren opent voor een solo-carrière. In 1964 Raymond Devos haar eerste one-man show die zal worden gevolgd door tientallen meer. Enkele schetsen als "heb ik zo mijn twijfels", "De nagel", "Gerucht Dire", "Van Percepteur De Possessed", waarin hij speelt met misverstanden, onzin of homonymies maken van een grootste Franse strip. Sinds het begin van 90 jaar, Raymond Devos was begonnen met het schrijven van romans, en niet zonder succes. Slachtoffer van een beroerte in februari 2006 was hij opgenomen in het ziekenhuis. Het zal nooit deze aanval en stierf op 15 juni 2006 verlaten wezen liefhebbers van humor en woorden. Bye bye kunstenaar en blijft om ze te laten lachen daar.

Raymond Devos Biographie auf Deutsch - Raymond Devos Biography in English - Raymond Devos Biografía en español - Raymond Devos Biografia in italiano - Raymond Devos Biographie en Français - Raymond Devos Greek Biography - Raymond Devos Biografie in het Nederlands - Raymond Devos Biografia em Português - Raymond Devos Biografia w jezyku polskim - Raymond Devos Biography in Russian