James Dean

James Byron Dean is geboren in Marion, Indiana, 8 februari 1931, Winton en Mildred Dean. Tijdens zijn vroege jeugd, zijn favoriete tijdverdrijf is om te improviseren speelt met zijn moeder door middel van beeldjes en een miniatuur-scene. Zijn moeder overleed aan kanker toen hij nog maar negen jaar, maar zijn liefde voor komedie toont geen enkel teken van te verminderen. Hij is de belangrijkste acteur speelt in de middelbare school, die gewonnen record van succes, maar de echte erkenning van zijn talent om een paar jaar later, op Broadway.
Dit is waar Elia Kazan en de opmerking in 1954 bood hem een belangrijke rol in "In het oosten van Eden." Vervolgens draait "The Fury van de levens" en "Giant". James Dean is ook een vurige ruiter auto. De aankoop van een krachtige Porsche Spyder toen hij draait "Giant", bewijst fataal zijn. Op 30 september 1955, vond hij de dood in een vreselijke ongeval. Zijn dood veroorzaakte een aanzienlijke emotie. In de ruimte van drie films werd hij het symbool van een jeugd in de war, waarvan de eetlust voor het leven wordt geblokkeerd door de algemene incommunication van de moderne wereld.

James Dean Biographie auf Deutsch - James Dean Biography in English - James Dean Biografía en español - James Dean Biografia in italiano - James Dean Biographie en Français - James Dean Greek Biography - James Dean Biografie in het Nederlands - James Dean Biografia em Português - James Dean Biografia w jezyku polskim - James Dean Biography in Russian