Léonard De Vinci

Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinci) werd geboren op 15 april 1452 een paar kilometer van het dorp Vinci in Toscane (Italië). De zoon van een notaris van de republiek en een boer, Leonard is geen wettig kind en zal niet worden beschouwd als een volwaardig lid van de familie wanneer dat zal leven met zijn grootvader. Zijn familie verhuisde naar Florence in 1466 en Leonard is geplaatst in het atelier van Andrea del Verrocchio, bekende kunstenaar en raakt alles (goudsmid, schilder, beeldhouwer, enz.) ..
De eerste werken van Leonardo in 1472, zijn vermeld in het boek van de gilde van de schilders in Florence en ongeëvenaarde ervaring opgedaan in de techniek van Sfumato (drukkerij nevel).

Vanaf 1478, Leonard werd onafhankelijk aannemer, en levert haar eerste opdrachten: Het altaar van de kapel van het Palazzo Vecchio (onvoltooid), La Madonna Benedictus, het portret van Ginevra Benchi.
In 1481, niet te verstoren, is gekozen voor het decoreren van de kapel Sixtine in Rome, Florence en Leonardo links verplaatst naar de dienst van de hertog van Milaan. Deze laatste heffing van de verschillende taken en of Leonardo schilderde verschillende portretten van de rechtbank, het is ook een architect, decorateur (met inbegrip van het theater, waar hij uitvindt machines theater verbazen dat het publiek), de organisator van toernooien en gemaskerd bal, bruiloft, en vooral publiceert essays over plantkunde, water (kanaal bevaarbaar maken van de Martezana), anatomie, geologie en houdt zich bezig met allerlei ervaringen. In 1483, hij levert aan de kapel van San Francesco Groot een van zijn meesterwerk: The Virgin In Rochers. In 1490 stichtte hij een academie voorzien van zijn naam waar hij doceerde een aantal jaren van zijn kennis. In 1495, de Dominicanen van St. Mary van Gratiën om het Laatste Avondmaal schilderde hij op de muur van het refectorium van het klooster. In 1499 hebben de Franse val in Milaan, hertog Sforza verliest zijn troon. Na een kort verblijf in Venetië, Leonardo keerde terug naar Florence of Caesar Borgia, hertog van Rome en de Algemene gewapende Pope Alexander VI neemt onder zijn bescherming, het volgende jaar nam hij deel aan de oorlog tegen Pisa als ingenieur en zich terugtrekt veel lering voor de toekomstige werkzaamheden "militair". In deze periode schilderde hij de Mona Lisa.
Op weg naar 1507, maarschalk van Frankrijk, Charles d'Amboise, gouverneur van Milaan, heeft zijn dienst, en het volgende jaar is Lodewijk XII van Frankrijk, ook woonachtig in de stad, die bood hem bescherming en dringt er bij als "schilder en ingenieur gewone".
In 1514, op verzoek van Giuliano de 'Medici, Leonardo vertrekt naar Rome en in de dienst van Pope Leo X, dan volgt een periode of hij reist door het hele land, van stad tot stad en biedt zijn diensten aan alle belangrijke of willen lord goed onderhouden. In deze periode, Leonard gekruiste de weg van François Premier, die, gefascineerd en gecharmeerd door deze man van de wetenschap Leonardo Da Vinci, de gesprekken als "Prime schilder, architect en ingenieur van de koning" en installeert het kasteel Clos-Lucè weiden d'Amboise. Dat is uiteindelijk waar Leonard zijn dagen op vreedzame wijze de nadruk ligt op werken van architectuur voor de koninklijke kastelen (dubbele trap revolutie Chambord) en wetenschappelijk onderzoek. Hij overleed op 2 mei 1519. Een man van de universele geest, kunstenaar, wetenschapper, uitvinder en filosoof, Leonardo belichaamt de universalistische geest van de Renaissance en blijft een van de grote mannen van deze tijd.

Leonard De Vinci Biographie auf Deutsch - Leonard De Vinci Biography in English - Leonard De Vinci Biografía en español - Leonard De Vinci Biografia in italiano - Leonard De Vinci Biographie en Français - Leonard De Vinci Greek Biography - Leonard De Vinci Biografie in het Nederlands - Leonard De Vinci Biografia em Português - Leonard De Vinci Biografia w jezyku polskim - Leonard De Vinci Biography in Russian