Léonard De Vinci

Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinci) γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το χωριό Vinci στην Τοσκάνη (Ιταλία). Ο γιος του συμβολαιογράφου της δημοκρατίας και ενός αγρότη, Leonard δεν είναι νόμιμο παιδί και δεν θα θεωρηθεί ως ένα πλήρες μέλος της οικογένειας, όταν αυτό θα ζει με τον παππού του. Η οικογένειά του μετακόμισε στη Φλωρεντία το 1466 και Leonard τοποθετείται στο εργαστήριο του Andrea del Verrocchio, διάσημου καλλιτέχνη και αγγίζει τα πάντα (Goldsmith, ζωγράφος, γλύπτης, κ.λπ.) ..
Τα πρώτα έργα από το πρόγραμμα Leonardo στο 1472 περιλαμβάνονται στο βιβλίο της η συντεχνία των ζωγράφων της Φλωρεντίας και απαράμιλλη εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την τεχνική του sfumato (εκτύπωση θολότητα).

Ξεκινώντας από το 1478, Leonard έγινε ανεξάρτητο εργολάβο και παραχώρησε την πρώτη του παραγγελίες: Ο βωμός του παρεκκλησίου του Palazzo Vecchio (ημιτελής), La Madonna Benedict, το πορτρέτο Ginevra Benchi.
Στο 1481, αναστατωμένος να μην έχουν επιλεγεί για να στολίσει το παρεκκλήσι sixtine στη Ρώμη, Φλωρεντία, Leonardo αριστερά και μετακινήθηκαν προς την υπηρεσία του δούκα του Μιλάνου. Η τελευταία αυτή χρέωση των διάφορων καθηκόντων και αν Λεονάρντο ζωγράφισε πολλά πορτρέτα του δικαστηρίου, είναι επίσης ένας αρχιτέκτονας, decorator (συμπεριλαμβανομένου και του θεάτρου, όπου εφευρίσκει μηχανές θεάτρου που καταπλήξουν το κοινό), διοργανωτής του τουρνουά και φιλτράρονται μπάλες, γάμο, και πάνω απ 'όλα δημοσιεύει κείμενα για φυτολογία, το νερό (να πλωτό κανάλι της Martezana), ανατομία, γεωλογία και συμμετέχει σε όλα τα είδη των εμπειριών. Στο 1483, παραχώρησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Φραγκίσκου της Μεγάλης ένα αριστούργημά του: Η Virgin Σε Rochers. Στο 1490, ίδρυσε μια ακαδημία που φέρει το όνομά του, όπου δίδαξε για λίγα χρόνια με τη γνώση. Στο 1495, το Dominicans του Αγίου Mary του Χάριτες για τον έλεγχο της Μυστικός Δείπνος ζωγράφισε στον τοίχο της η τράπεζά του στο μοναστήρι. Στο 1499, οι γαλλικές πέφτουν στο Μιλάνο, Sforza Duke χάνει τον θρόνο του. Μετά από μια σύντομη διαμονή στη Βενετία, Λεονάρντο επέστρεψε στη Φλωρεντία, ή Caesar Borgia, Δούκα της Ρώμης και της Γενικής ένοπλες Πάπας Αλέξανδρος VI παίρνει υπό την προστασία του, τον επόμενο χρόνο έλαβε μέρος στον πόλεμο κατά της Πίζα ως μηχανικός και αποσύρει πολλά διδάγματα για τη μελλοντική εργασία "στρατιωτική". Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα.
Προς 1507, Στρατάρχης της Γαλλίας, Charles d 'Amboise, κυβερνήτη του Μιλάνου, πήρε την υπηρεσία, και το επόμενο έτος είναι Louis XII της Γαλλίας, επίσης κάτοικος της πόλης, το οποίο προσφέρει προστασία και τον παροτρύνει ως "ζωγράφος και μηχανικός τακτική".
Στο 1514, κατόπιν αιτήματος του Giuliano de 'Medici, Leonardo αναχωρήσει για τη Ρώμη και εισέρχεται στην υπηρεσία των Πάπας Λέων X, τότε ακολουθεί μια περίοδο ή ταξιδεύει σε ολόκληρη τη χώρα, από πόλη σε πόλη, προσφέροντας τις υπηρεσίες του προς κάθε σημαντική ή να θέλουν να lord συντηρείται σωστά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Leonard, πέρασε το δρόμο του Φρανσουά Premier, που, fascinated και charmed από αυτόν τον άνθρωπο της επιστήμης Leonardo Da Vinci, όπως ζητεί η "Prime ζωγράφος, αρχιτέκτονας και μηχανικός του βασιλιά" και εγκαθιστά το κάστρο Clos-Lucè λιβάδια d'Amboise. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο τελικά ο Leonard ημερα ειρηνικά εστιάζοντας σε έργα της αρχιτεκτονικής για τα βασιλικά κάστρα (διπλή σκάλα επανάσταση Chambord) και την επιστημονική έρευνα. Πέθανε σε Μαΐου 2, 1519. Ένας άντρας της καθολικής πνεύμα, τόσο καλλιτέχνης, επιστήμονας, εφευρέτης και φιλόσοφος, ο Λεονάρντο universalist ενσαρκώνει το πνεύμα της Αναγέννησης και παραμένει ένας από τους μεγάλους άνδρες της εποχής.

Leonard De Vinci Biographie auf Deutsch - Leonard De Vinci Biography in English - Leonard De Vinci Biografía en español - Leonard De Vinci Biografia in italiano - Leonard De Vinci Biographie en Français - Leonard De Vinci Greek Biography - Leonard De Vinci Biografie in het Nederlands - Leonard De Vinci Biografia em Português - Leonard De Vinci Biografia w jezyku polskim - Leonard De Vinci Biography in Russian