Louis De Funès

Louis de Funès Germain David Galarza werd geboren op 31 juli 1914 in Courbevoie in een familie van de adel van Sevilla. Hij betrad de werknemers die zich bezighouden met verschillende banen, die vreemd is het vaak terugkeren vanwege zijn karakter. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog werd hij pianist en speelt in bars Pigalle. In deze periode werd hij geïnteresseerd in komedie, en het begint. In 1943, Louis vrouw Jeanne Bartholomeus de Maupassant, met wie hij heeft twee zoon. Vanaf 1945 begon hij om in het beroep door middel van theater, waar zijn optredens zijn kort, maar wees erop door zijn komisch. In zijn eerste scène in de film, het slechts om een open deur, volgt een opeenvolging van bijna 80 films, altijd een onbeduidende rol als elke andere.
De rol die de overheid komt in 1956 met "La Traversee de Paris" van Claude Autant-Lara. In de jaren die volgde, Louis zal spelen met de grootste acteurs van het moment, Gabin, Bourvil, Marais, enzovoort. De meeste van zijn films zijn van grote commerciële successen zoals "La Grande Vadrouille" succesvol in het aantrekken van meer dan 17 miljoen toeschouwers in het theater. Louis de Funès overlijdt aan een hartaanval op 27 januari 1983. Vandaag is beschouwd als een van de grootste komische frans.

Louis De Funès Biographie auf Deutsch - Louis De Funès Biography in English - Louis De Funès Biografía en español - Louis De Funès Biografia in italiano - Louis De Funès Biographie en Français - Louis De Funès Greek Biography - Louis De Funès Biografie in het Nederlands - Louis De Funès Biografia em Português - Louis De Funès Biografia w jezyku polskim - Louis De Funès Biography in Russian