Etienne Daho

Etienne Daho werd geboren in Oran (Algerije) op 14 januari 1956. Zijn familie verhuisde naar Groot-Brittannië in de vroege jaren zestig. Hij behaalde zijn lade en dan op weg naar een licentie Engels, maar zijn passie voor muziek is sterker dan alles op en in 1979 een beslissende ontmoeting met Elie Medeiros en Jacno de laatste push naar een muzikale carrière. In 1980, met een verschrikkelijke angst, maakte hij zijn eerste solo stadium te Transmusicales Rennes.
Gemerkt door Virgin, dat hij een contract getekend in de nasleep en zijn eerste album "Mythomane." De verkoop werd geen rekening af, maar de kritiek is voldaan door het talent van deze jonge man. Het resultaat ziet er veelbelovend uit, en het is. Zijn tweede album, "La Notte, La Notte" kwam uit in 1984 de vergaderingen van de openbare gunsten via onder andere de rubriek "Week-End in Rome." Het resultaat is een reeks albums en pijpen: "Als een Igloo" Schouder Tattoo, "Fell pour la France", "Duel In de Zon", enzovoort. De Europese erkenning wordt met het album "Parijs Elders" en effecten Etienne zal vliegen naar de top van het Engels charts. Elk nieuw album wordt verwacht door het publiek als een evenement, en "Body En Wapens" in 2000, "Réévolution" in 2003 of zijn nieuwste opus "De uitnodiging", uitgebracht eind 2007, na 4 jaar van afwezigheid, hebben bevestigd Etienne Daho succes van dat is uitgegroeid tot een emblematische figuur van de Franse popmuziek.

Etienne Daho Biographie auf Deutsch - Etienne Daho Biography in English - Etienne Daho Biografía en español - Etienne Daho Biografia in italiano - Etienne Daho Biographie en Français - Etienne Daho Greek Biography - Etienne Daho Biografie in het Nederlands - Etienne Daho Biografia em Português - Etienne Daho Biografia w jezyku polskim - Etienne Daho Biography in Russian