Jamie Cullum

Jamie Cullum werd geboren op 20 augustus 1979 in Engeland. Hij begon piano spelen sinds de kindertijd en adolescentie werd hij geïnteresseerd in jazz-muziek met inbegrip van Ella Fitzgerald en Frank Sinatra. Op slechts 19 jaar, Jamie haar eerste album (600 verkochte exemplaren), maar nog steeds sterk geconcentreerd op zijn studie van de brieven die hij in 2001 voltooid.
Ten slotte is de tijd rijp is voor hem om te leven zijn passie: in 2002 vrijgegeven hij zijn tweede album Pointless Nostalgic ". Deze keer succes is het rendez-vous en Jamie toonde zijn talent als muzikant heel DE13 jazzy titels in punt. De majors willen allemaal te ondertekenen, maar het is eindelijk ondertekend met Universal. Met "Twintig Iets" uitgebracht in 2003, Jamie winnen van de vorige record verkoop van jazz albums in Groot-Brittannië en passeert de kaap van 2 miljoen exemplaren van over de hele wereld. Hij keerde terug in 2005 ( "Catching Tales") in een meer pop, maar nog steeds enjôleur om te zeggen dat zijn muziek, een niet-genoemde eenvoudige, maar effectieve te trotseren alle concurrentie en zijn stem, zeer blues, brengt een fenomenaal evenement.

Jamie Cullum Biographie auf Deutsch - Jamie Cullum Biography in English - Jamie Cullum Biografía en español - Jamie Cullum Biografia in italiano - Jamie Cullum Biographie en Français - Jamie Cullum Greek Biography - Jamie Cullum Biografie in het Nederlands - Jamie Cullum Biografia em Português - Jamie Cullum Biografia w jezyku polskim - Jamie Cullum Biography in Russian