Corneille

Corneille, wiens echte naam is Cornelius Nyungura, werd geboren op 24 maart 1977 in Freiburg in Duitsland, waar zijn ouders, Rwandezen zijn er voor hun studie. In 1984 keerde hij terug naar hen in hun eigen land en Corneille groeide op in Kigali, waar hij leerde de muziek door de oprichters een groep die wint Ontdekkingen georganiseerd door de nationale televisie. In 1994, tijdens de oorlog die geteisterd Rwanda, de hele familie is vermoord Corneille. Hij neemt toevlucht bij vrienden van zijn ouders die onder hun vleugels nemen en terug naar Duitsland met hen. Hier, Corneille vergeten enige tijd muziek en wijdde zich aan zijn studie, maar zijn passie al snel nam en Corneille besloten in 1997 om zijn geluk uit Canada.
Hij stichtte een trio (ONE), die met succes snel genoeg, maar de groep muzikale stijl is niet aan zijn wens en de scheiding plaatsvindt in 2001. Corneille is gewijd, dan wordt voor bijna twee jaar het schrijven van zijn eerste album "Just Want Qu'On Far From"-bijeenkomst in Canada later in Frankrijk een groot succes vooral met de titel, die zijn naam aan de album. In 2005 keerde hij terug met een tweede album "Merchants of Dreams", waarin hij bevestigde zijn talent en boek met veel emotie vijftien titels subliem. In 2006 Corneille zijn vrouw Sofia de Medeiros, maar dat belet niet dat hem aan het werk te blijven. In 2007, het album "De vogel van Cornelius" volledig in het Engels is ook het vrijgeven van de Verenigde Staten en maakt het mogelijk Corneille uit te breiden zijn publiek.

Corneille Biographie auf Deutsch - Corneille Biography in English - Corneille Biografía en español - Corneille Biografia in italiano - Corneille Biographie en Français - Corneille Greek Biography - Corneille Biografie in het Nederlands - Corneille Biografia em Português - Corneille Biografia w jezyku polskim - Corneille Biography in Russian