Coldplay

De groep Coldplay is geboren uit de ontmoeting tussen Chris Martin (zang, piano), Jonny Buckland (gitaar), Guy Berryman (bas) en Will Champion (drums) in het midden van de jaren 90's op bankjes University College in Londen. In 1998 heeft de groep haar eerste EP, die hij zal ook worden gebruikt als een demo te werven het registreren en zich blijven voordoen in tal van concerten. De naam van Coldplay wordt steeds meer genoemd in de wandelgangen van de muzikale en 1999, Parlophone stelt voor het registreren van een eerste single. Uitgebracht op de radio, onder de titel "Broeders en zusters" laat de groep om de grafieken in het Engels. In de loop van het volgende jaar, de groep verlaat een aantal andere singles die elk zijn zeer goed ontvangen door het publiek en in mei 2000, Coldplay is eindelijk klaar om uit zijn eerste album "Parachute". Coldplay is een wedergeboorte van rock geïnspireerd door bands als de Beatles, U2 of Radiohead en voegt een persoonlijk tintje onvergelijkbaar maken van elke titel een zeldzame parel.
In 2002, Coldplay vrijgegeven zijn tweede album "A Rush of Blood aan het hoofd", verwacht door duizenden fans, dit tweede opus ontmoetingen een fenomenaal succes in Engeland, maar ook buiten de grenzen sinds titels zoals "The Scientist" of "In My Place "zijn een tour van Europa naar Australië via Japan of de Verenigde Staten. In totaal meer dan 18 miljoen exemplaren van "A Rush of Blood aan het hoofd" die verkopen. Werd een paar jaar een internationale muzikale fenomeen wordt verwacht met Coldplay's derde album "X & Y" in juni 2005. De fans niet teleurgesteld zullen worden met gitaren diepere en meer geavanceerde omgevingen de groep is klaar om een van de grootste fractie in de wereld, als bewijs, hun eerste single "Speed of Sound" is ingedeeld als de top 10 VS sinds de introductie, de eerste sinds de Beatles in 1968. In 2008 Coldplay keert terug met "Viva La Vida Of Death en al zijn vrienden" en zal naar verwachting een belangrijke staatsgreep. De tien titels verkennen verschillende muzikale stijlen en verschillende geluiden die zijn allemaal een plezier voor de luisteraar en een nieuw succes voor de groep.

Coldplay Biographie auf Deutsch - Coldplay Biography in English - Coldplay Biografía en español - Coldplay Biografia in italiano - Coldplay Biographie en Français - Coldplay Greek Biography - Coldplay Biografie in het Nederlands - Coldplay Biografia em Português - Coldplay Biografia w jezyku polskim - Coldplay Biography in Russian