Julien Clerc

Julien Clerc, wiens echte naam is Paul-Alain Leclerc, werd geboren op 4 oktober 1947 in Parijs. Hij is de verhoging van een zoon uit een goede familie en als jonge als het duurde zes jaar pianoles, dit is slechts een paar jaar later ontdekte hij een echte passie te spelen de buizen gehoord de radio. Zijn ontmoeting met Maurice Vallet en Etienne Roda-Gil in het midden van de jaren zestig is beslissend en Julien meer doen dan in op de droom van scènes. In 1968 hij zijn eerste album, dat opent de deuren van de kunstwereld. Het valt op en is zich te nemen een van de belangrijkste functies van de musical "Hair".
Deze rol voor publieke erkenning en Julien hervat zijn solo-carrière. In de loop van de jaren zeventig hij een album per jaar en voldoen aan alle succes. Met 80 jaar en de revival van de muziek in Frankrijk, frans zangers zijn minder modieus en zij moeten zorgen voor een onberispelijke werk die moet worden gevolgd door het publiek, dat is de reden waarom Julien steeds zeldzaam, maar elk nieuw album een parel. Van 'Love Me' in 1984 met de onvermijdelijke hit "Melissa" in "Où S'en Vont Les Avions ?" in 2008, Julien bewijst dat het de kwaliteit en talent, die tot het laatst een zanger.

Julien Clerc Biographie auf Deutsch - Julien Clerc Biography in English - Julien Clerc Biografía en español - Julien Clerc Biografia in italiano - Julien Clerc Biographie en Français - Julien Clerc Greek Biography - Julien Clerc Biografie in het Nederlands - Julien Clerc Biografia em Português - Julien Clerc Biografia w jezyku polskim - Julien Clerc Biography in Russian