Frédéric Chopin

Frédéric Chopin werd geboren in Zelazowa Wola (Polen) op 1 maart 1810 van een Franse vader en een Poolse moeder. Hij begon zijn muzikale opleiding in zes jaar, samengesteld zijn eerste werk voor zeven jaar en maakte zijn eerste publieke optreden in acht jaar. De kleine Prodigy is gepresenteerd in kranten in Warschau en in rap tempo een attractie op recepties aristocratisch. Vanaf 1826, hij studeerde muziek aan de School of Music in Warschau onder leiding van Joseph Elsner die schreef in een rapport "Chopin, Fryderyk, 3e jaars student, uitzonderlijke talent, muzikale genie." In 1830, Chopin links Polen en verhuisde naar Wenen, dan is het volgende jaar in Parijs. Het vertrek van Polen heeft een nieuwe impuls te geven aan zijn talent als componist en werkt als Scherzo No 1 of twaalf studies Opus 10. De Parijse leven perfect past bij hem en hij leeft het geeft cursussen aan studenten van de Poolse en de Franse adel.
Hij werd een vriend van Franz Liszt, Berlioz of Eugène Delacroix, en van de liefde een grote teleurstelling na een ontmoeting met Maria Wodzinski, dan wordt de liefhebber van George Sand, die zal zorgen voor een buitengewone tederheid en zorg en warm de moeder. De winter van 1838/39, dat het paar dat op het eiland Mallorca maakt ernstig ziek Chopin tekenen van tuberculose die doen verlaten. Bij hun terugkeer in Frankrijk het paar verhuisde naar het huis van George Sand in Nohant. In deze periode, Chopin bloeit helemaal in zijn kunst en is samengesteld alle mooiste werken van haar repertoire. Steeds vaker ziek, Chopin besluit te verlaten George Sand in 1847, maar dit besluit het breekt het hart en de ingang van de datum van de scheiding tot zijn dood twee jaar later, op 17 oktober 1849, de illustere componist n'écrira een aantal miniaturen.
Begraven op Père-Lachaise kerkhof in Parijs, zijn hart, uit zijn lichaam na zijn dood, werd geplaatst in een urn en geïnstalleerd op een pijler in de kerk Swietokrzyskie op Krakowskie Przedmiescie. Al het "werk van Chopin is geschreven voor, of rond de piano en staat nog steeds een jonge pianist aan hun reeks van bijzondere composities.

Frederic Chopin Biographie auf Deutsch - Frederic Chopin Biography in English - Frederic Chopin Biografía en español - Frederic Chopin Biografia in italiano - Frederic Chopin Biographie en Français - Frederic Chopin Greek Biography - Frederic Chopin Biografie in het Nederlands - Frederic Chopin Biografia em Português - Frederic Chopin Biografia w jezyku polskim - Frederic Chopin Biography in Russian