Jeanne Cherhal

Jeanne Cherhal Jeanne Cherhal werd geboren op 28 februari 1978 in Nantes (Frankrijk) een onderwijzer moeder en een vader ambachtsman. Kind dat ze hoopt op een danser, maar geen klassieke dans wedstrijden van de Parijse Opera. Kunstenaar ondanks alles, zij zich tot de piano vanaf de leeftijd van veertien jaar maakte ze haar eerste scènes met kleine lokale rock bands.
Dit is de trigger, en hoewel Jeanne Cherhal blijven van zijn studie, de muziek is meer dan een vrijetijdsbesteding voor haar. Ze snel schreef zijn eerste titel in 1999 en het is het eerste deel van Georges Moustaki. Vanaf volgend jaar is alles voor de komende beter voor Jeanne Cherhal. Het is opgevallen de springplank van Vieilles Charrues in Bretagne en ondertekenen een verplichting voor alle 80 concerten in Frankrijk. Naast haar blik op twee lange matten maakte ze een naam vrij snel en zijn eerste album in 2002. Het gaat over de eerste delen van de prestigieuze kunstenaar (Higelin, Fersen, enzovoort.) Voor het hoofd zelf poster met de release van zijn tweede album in 2004 ( "Twaalf keer per jaar"). Jeanne Cherhal wordt beloond door een Victoire de la Musique in 2005, als dat nog nodig was dat zij er in geslaagd het maken van zijn muzikale universum en verleiden het publiek met zijn teksten die vertellen van kleine sneetjes van leven. Met "Water" in 2006 Jeanne Cherhal bevestigt al het goede dat we geloofden het en ten slotte de weg opent voor een grote carrière.

Jeanne Cherhal Biographie auf Deutsch - Jeanne Cherhal Biography in English - Jeanne Cherhal Biografía en español - Jeanne Cherhal Biografia in italiano - Jeanne Cherhal Biographie en Français - Jeanne Cherhal Greek Biography - Jeanne Cherhal Biografie in het Nederlands - Jeanne Cherhal Biografia em Português - Jeanne Cherhal Biografia w jezyku polskim - Jeanne Cherhal Biography in Russian