Cheb Mami

Cheb Mami, wiens echte naam, Mohamed Khelifati, werd geboren op 11 juli 1966 in Saida, Algerije. Aangetrokken door vroege traditionele liedjes die hij zingt op bruiloften, dan groeit het ook voorkomt in het cabaret van Oran. Zijn wens om een muzikale carrière wordt steeds groter in 1982, toont hij zich aan een wedstrijd georganiseerd door de Algerijnse televisie. Het is de tweede, maar het zal klikken, gespot door een producent, Cheb Mami zijn eerste cassettes die worden verkocht onder de mantel in Algerije, vervolgens in de populaire wijken van Parijs. Dus als Cheb Mami aangekomen in Frankrijk in 1985, hij was niet helemaal onbekend. Hij laat een snelle eerste album en aan het einde van 1986, hij zegevierde in Olympia, vervolgens in zijn carrière tussen haakjes, de tijd is om zijn militaire dienst in Algerije. In 1990, hij records zijn tweede album dat wordt een mislukking vanwege de oorlog in Irak. Cheb Mami is verlaagd om te zetten in kleine kamers om contact te houden met zijn publiek, maar zijn terugkeer naar de voorkant fase zal des te meer schitterend.
In 1994 heeft hij getekend bij Virgin Records en zijn derde album, "Sidon." Dit werk zal Cheb Mami voor de consecratie, in Frankrijk als elders. Daarom wordt het een kunstenaar en vindt plaats op de fasen van veel landen (VS, Japan, Brazilië, enz.). Maar het grootste geluk voor hem is om te spelen voor zijn vaderland in 1999 naar 100 000 mensen. Liefhebbers mix van stijl, Cheb Mami werkt samen met vele artiesten (Sting, K-Mel, Ziggy Marley, Corneille, Enrico Macias, Zucchero, enz.). Om een duet-album in 2004, "Du Nord In het zuiden". In iets meer dan 20 jaar, Cheb Mami heeft weten te leggen op een innovatieve stijl van de muziek Rai en werd een van de beste ambassadeurs van deze muziek in de wereld. Ach, een zwart-affaire heeft een kwaad daglicht stelt de loopbaan van Chab Mami. In 2006 werd hij beschuldigd van vrijwillige geweld, ontvoering en bedreiging, hij Frankrijk verlaten om te ontsnappen aan de rechter en is onder dreiging van een internationaal arrestatiebevel.

Cheb Mami Biographie auf Deutsch - Cheb Mami Biography in English - Cheb Mami Biografía en español - Cheb Mami Biografia in italiano - Cheb Mami Biographie en Français - Cheb Mami Greek Biography - Cheb Mami Biografie in het Nederlands - Cheb Mami Biografia em Português - Cheb Mami Biografia w jezyku polskim - Cheb Mami Biography in Russian