Charlie Chaplin

Charles Spencer zei Charlie Chaplin werd geboren op 16 april 1889 in Walworth een arme wijk van Londen ouders kunstenaars Music Hall.
Hij bracht een deel van zijn vroege jeugd gooiden tussen instellingen voor arme jongeren en een leven van armoede en onzekere samen met zijn moeder en zijn half-broer.
Hij maakte zijn eerste verschijning op het toneel toen hij slechts vijf jaar te helpen die zijn moeder, die een plotselinge uitsterven van de stemmen, niet meer kan garanderen dat de prestaties. Er zijn zowel hués door het publiek.
Op tien, begon hij zijn loopbaan in een troupe van het kind dansers raak, "De acht jongens Lancashire." Toen enkele jaren speelde hij de rol van kleine bruidegom Billy in het stuk "Sherlock Holmes".
In 1908 heeft hij een contract gesloten met Fred Karno, dan grote impresario Britse cabaret, wordt in het theater. Dit is een unieke kans voor Charles om zich bekend te maken. Hij speelt in verschillende parodieën en speelt in Engeland en zelfs doorkruist de Atlantische Oceaan voor de productie van de VS. Veroverd door het land vestigde hij zich er in 1912 en maakte zijn eerste verschijning op het scherm in 1913 in een productie van de Keystone Film Company onder leiding van Mack Sennett.
Hij creëerde het karakter van de wereldberoemde Charlot in 1914 in de film "Kid Auto Races in Venetië" (Kid Auto Races in Venetië).
Al snel werd hij directeur zelf, en de hervatting van het karakter van Charlie (de legende eend aanpak, die wordt gekenmerkt door een bolhoed over een zwart-frisottée haar, een mustache te vliegen onder de neus, een frock en geraspte dicht, broek te ruim en versleten, godillots moe en immense, eeuwige badine van riet met de hand), functies in meer dan 70 films: "The Kid", "The Pilgrim", "The Gold Rush "," Le Cirque "," City Lights "," Modern Times ", enzovoort.
Chaplin, met de komst van de film gezien, moeilijkheden zou hebben om de stijl van "Modern Times" is een politieke dimensie (beschrijving van de virulente lijn werk). Het merken van deze overgang en het geluid, "de dictator", een echte anti-Hitler pamfletten, gebruik van alle middelen van het spreken.
In 1947, Chaplin werd beschuldigd van communistische sympathieën door de Commissie van de anti-Amerikaanse activiteiten. Bovendien, J. Edgar Hoover leidt hem tegen een felle campagne gericht op hem erkennen het vaderschap van een kind van een van zijn vroegere veroveringen. Geconfronteerd met zijn beschuldigingen Chaplin besloten om in ballingschap te gaan. In 1952 verhuisde hij naar Zwitserland. Zijn verbanning is bijna een einde te maken aan zijn carrière.
Zijn film, "A King in New York," gefilmd in Groot-Brittannië in 1957, getuigt van deze periode en is een felle veroordeling van het obscurantisme van het McCarthyisme.
Zijn laatste film "De Gravin van Hong Kong '(1967) is een stekend nederlaag. In 1972 ontving hij een Oscar erkenning van zijn bijdrage aan de filmindustrie. In 1975 werd hij knighted door de koningin van Engeland. Hij overleed op 25 december 1977 zonder ooit te hebben beëindigd haar activiteiten scenarist en muzikant.

Charlie Chaplin Biographie auf Deutsch - Charlie Chaplin Biography in English - Charlie Chaplin Biografía en español - Charlie Chaplin Biografia in italiano - Charlie Chaplin Biographie en Français - Charlie Chaplin Greek Biography - Charlie Chaplin Biografie in het Nederlands - Charlie Chaplin Biografia em Português - Charlie Chaplin Biografia w jezyku polskim - Charlie Chaplin Biography in Russian