Calogero

Calogero Mauricci werd geboren op 30 juli 1971 tot Echirolles vlakbij Grenoble. Vanaf de leeftijd van 6 jaar werd hij geïntroduceerd op muziek van zijn broer die hem te spelen de fluit en later de piano en gitaar. Op 15 vormde hij zijn eerste groep, grafiek, met zijn broer, Gioacchino en Francis, zijn jeugdvriend. Voor het trio compleet is, Calogero leert spelen bas. In 1988, meer gemotiveerd dan ooit, het trio ging naar Parijs. Ze komen voor in alle record bij het verlaten van modellen, tevergeefs. Maar de klik zal binnenkort plaatsvinden: Philippe Gaillard, die werkt voor het record "Apache" om een echte bliksem, werd hij de schrijver en producent. In 1989 brachten ze hun eerste album ( "The Ocean Sans Fond"). Vier meer zullen volgen tot 1997, toen de ontbinding van grafieken.
Na het avontuur Grafieken en drie jaar van afwezigheid, Calogero keert terug naar de scène en met een solo debuut album "In het midden van anderen", geproduceerd door Pascal Obispo in 92 met inbegrip van teksten geschreven door zazie.
Muziek is een passie voor Calogero en componeren zijn dagelijkse leven. Parallel aan zijn eigen loopbaan, die hij schreef voor anderen: "Chatelet les Halles (Florent Pagny)," L'air du temps "(Florent Pagny en Cecilia Cara)," In naam van een vrouw (Helena Ségara) "L'amour a tous les droits" (Ismael Lo), "Vintage" (Pascal Obispo) en ga zo maar door.
In het voorjaar van 2002, Calogero, Calogero vervolg aankomt in de winkels, een sterk album, waar hij zich bezighoudt met oprechtheid en verlangen om te spelen met de kracht van de vele invloeden.
Hij werd verkozen tot "Best Male Artist" op de "Victoire de la Musique 2004" en vrijgegeven in hetzelfde jaar zijn derde album simpelweg getiteld "3". Het is dit aantal jaren verwacht te horen dat de volgende productie van Calogero. "Pomme C" (uit begin 2007). "Pomme C 'is een subtiele mix van pop ras Angelsaksische geluiden die zullen fans van Calogero. In 2009, na twee jaar van stilte, Calogero vrijgegeven het album "De Embellie" volwassen presentatie, muziek in de geest van wat Calogero kan beter en bewegende woorden zijn de magische ingrediënten van dit nieuwe opus.

Calogero Biographie auf Deutsch - Calogero Biography in English - Calogero Biografía en español - Calogero Biografia in italiano - Calogero Biographie en Français - Calogero Greek Biography - Calogero Biografie in het Nederlands - Calogero Biografia em Português - Calogero Biografia w jezyku polskim - Calogero Biography in Russian