Francis Cabrel

Francis Cabrel werd geboren op 23 november 1953 in Agen ouders van Italiaanse afkomst in een bescheiden. Hij bracht een gelukkige jeugd door in Astafford in contact met de natuur. Het was rond de tien jaar die hij ontvangt van zijn oom zijn eerste gitaar. Maar niet te weten hoe het te gebruiken, is hij snel links voor later. Slechts enkele jaren later ontdekte hij zijn passie voor muziek door Bob Dylan, Leonard Cohen, Neil Young, Jimi Hendrix en de Beatles. Autodidact, leerde hij muziektheorie, met een handleiding en met een paar vrienden besloten om een groep (Virginys) waar hij geïmproviseerde zanger.
De groep is genieten van een echt succes bij de lokale en Francis is de terugkeer van school, gestimuleerd door dit succes, hij wijdde zich volledig aan muziek en samengesteld zijn eerste songs.
In 1974, radio Toulouse organiseert een wedstrijd voor jonge componisten auteurs. Francis probeert zijn geluk en gepresenteerd aan de jury zijn prachtige song "Little Mary '(lied geschreven voor Mariette, zijn toekomstige echtgenote) won hij de eerste prijs bij het begin, het opnemen van een enkele, maar als de jury ziet in hem een toekomstige ster, de eerste prijs verandert in een album opnemen. Dit album, "Walls Dust", uitgebracht in 1977 en Francis's carrière begon langzaam te kennen alvorens een groot succes, twee jaar later, met "Ik ben dol op sterven." Dit is het begin van een geweldige carrière en een groot succes dat album na album, niet heeft betwist. Ook zeer discreet over zijn leven (hij is vader van twee dochters, Aurelie en Manon, geboren in 1985 en 1991), Francis niet aarzelen om te investeren in het bevorderen van muziek ( "Les Rencontres d'Astaffort" een muzikaal feest en Culturele sinds 1988) of humanitaire redenen ( "Enfoires," Christmas Together ", enz.) .. Man met groot hart, gevoelig en eerlijk zijn, bezield met het humanisme en openheid, Francis Cabrel is een voorbeeld te volgen. 2008, met zijn elfde album, "rozen en brandnetels," Francis pakt in zijn teksten gevoelens en sociale critici op pure muziek.

Francis Cabrel Biographie auf Deutsch - Francis Cabrel Biography in English - Francis Cabrel Biografía en español - Francis Cabrel Biografia in italiano - Francis Cabrel Biographie en Français - Francis Cabrel Greek Biography - Francis Cabrel Biografie in het Nederlands - Francis Cabrel Biografia em Português - Francis Cabrel Biografia w jezyku polskim - Francis Cabrel Biography in Russian