John Butler

John Butler werd geboren op 01 april, 1975 in Torrance (Californië - USA) een Amerikaanse moeder en een vader die laat de Australische Verenigde Staten in 1985 om te leven in Australië. Als tiener, John ziet er meer en meer naar muziek en begon te leren gitaar. Parallel aan zijn studies in de kunst, John speelt in de straat en komt voor in kleine bars. Zijn stijl en zijn composities zijn snel Functies lokale en John verlaat de universiteit zich volledig te wijden aan de muziek. In 1996 gaf een band die hij verkoopt exemplaren in 3000 en dit stimuleert hem om in een studio in 1998 en vrijgegeven eponymous haar debuutalbum.
Voor zijn tweede album ( "Drie" in 2001) John omringt zich met twee andere muzikanten tot het John Butler Trio. Het album wordt platina in Australië en kreeg een gunstig onthaal in de Verenigde Staten, echter, John besluit te onderbreken in zijn carrière en pas in 2004 weer te horen (maar nog steeds een trio met twee nieuwe muzikanten) in een album wereldwijd succes geen twijfel "Sunrise over zee". Forever pop-rock-country-folk, dat de vorige gebak, John Butler en zijn acolytes pakt Europa met een wapen en titels als "Zebra" of "Perziken & Cream" kan alleen een beroep op het publiek. In 2007, het trio keert terug met zijn vijfde album "Grand National" subtiele mix van akoestische rock reggae of soul jazz.

John Butler Biographie auf Deutsch - John Butler Biography in English - John Butler Biografía en español - John Butler Biografia in italiano - John Butler Biographie en Français - John Butler Greek Biography - John Butler Biografie in het Nederlands - John Butler Biografia em Português - John Butler Biografia w jezyku polskim - John Butler Biography in Russian