James Brown

James Brown werd geboren op 3 mei 1933 in Macon (Georgia, VS) in een arme familie. Het is heel snel geconfronteerd met de hardheid van het leven en moeten volgen, zijn ouders in het gebied te komen, katoen of waxing schoenen in downtown Augusta of zijn ouders waren geïnstalleerd, kort na zijn geboorte. Het is snel te maken aan het geweld en de deelneming aan een gewapende overval op de leeftijd van zestien jaar. In de gevangenis zal hij aan Bobby Byrd en lid worden van het evangelie in 1952. James Brown werd al snel de leider van de groep die twee albums opgenomen en dankzij de wereld van de rhythm and blues. In 1963, de uitvoer van het live album "Live At Apollo" vult het succes van de zanger en voortbeweegt de voorhoede van de nationale ster. Hij zette zijn albums en pijpen tot 1970 en het verlaten van de inmiddels klassieke "Sex Machine".
James Brown wordt minder productief vanaf het midden van de jaren zeventig, en pas in 1985 bij het vinden van de top van zijn vorm met de titel "Living In America", dat wordt gebruikt voor de soundtrack van de film "Rocky IV". Helaas, weer op de voorkant van het podium werd al snel onderbroken omdat James werd veroordeeld tot zes jaar in de gevangenis voor het bezit van wapens. Daarna zal zij plaatsvervangend arrestaties voor het huwelijk misbruik (4 keer getrouwd, hij is de vader van 6 kinderen) bezit van verdovende middelen, enzovoort. De landschappelijke voordelen blijven streven naar de vier hoeken van de wereld, maar James Brown niet laten zeer weinig studio-albums ook al regelmatig deel aan de registratie van effecten met een andere groep ( "Ze willen niet dat de muziek" Met de Black Eyed Peas in 2005). Hij overleed op 25 december 2006 in Atlanta, het verlaten van de wereld van de muziek componeerde een erfenis van meer dan 75 albums hebben verdiend hem, niet zonder reden, de bijnaam van "The Godfather of Soul".

James Brown Biographie auf Deutsch - James Brown Biography in English - James Brown Biografía en español - James Brown Biografia in italiano - James Brown Biographie en Français - James Brown Greek Biography - James Brown Biografie in het Nederlands - James Brown Biografia em Português - James Brown Biografia w jezyku polskim - James Brown Biography in Russian