Jacques Brel

Georges Romain Jacques Brel werd geboren in Brussel op 8 april 1929. Tussen de katholieke hogeschool en scouting, Jacques kent een bourgeois onderwijs en sober. Op 16, stichtte hij een theater troupe met een paar vrienden en schrijven zelf delen. In falen op school, Jacques de school in 1947 aan het werk in het familiebedrijf. Dat het leven niet voor hem, ook om te ontsnappen, hij besluit te gaan bellen om zijn militaire dienst. Op 1 juni 1950, Jacques vrouw Teresa Michielsen voldaan aan een aantal jaren eerder in een theater. Aan het einde van 1951 werd hun eerste dochter geboren, Chantal. Las administratieve werk en trok door het lied, samengesteld Jacques enkele titels die hij zingt in het huis of tijdens avonden in cabarets in Brussel. Gemerkt door Jacques Canetti, hoofd artistieke bij Philips en ontdekker van talent, besloot hij om hem te volgen om te proberen zijn geluk in Parijs. Hij besteedt vele hoorzittingen, en won een aantal van de verplichtingen in cabarets, maar het publiek is nog steeds weinig enthousiast.
In 1955, zijn vrouw en kinderen zich bij hem voegen en ten slotte wordt het geregeld in Montreuil, een voorstad van Parijs. Tegelijkertijd heeft hij een ontmoeting had met Georges Pasquier, zei Jojo, die niet alleen wordt zijn bestuurder, manager en de man van vertrouwen, maar ook haar naaste vriend. Datzelfde jaar is ook een van de registratie van zijn eerste record bij Philips.
In 1956, Jacques vergadering François Rauber, klassiek pianist die zijn metgezel wordt, met name gezien de muzikale opleiding die hij niet heeft gehad.
Zijn tweede 33 ronden vrijgegeven in 1957. Hij krijgt deze schijf voor de Grand Prix de l'Academie Charles Cros. De erkenning van zijn talent eindelijk begint te worden gezien door professionals. Hij zal moeten wachten tot de release van zijn vierde album ( "La valse keer in 1000) te winnen op zijn beurt het publiek. Daarom, reizen en overwegingen volgde op de grootste stadia van de wereld (uit de VS naar de Sovjet-Unie via het Midden Oosten, zonder te vergeten het oude continent). Het vergroot ook de opnames en geeft ons een aantal van deze mooiste songs ( "Le plat pays", "Amsterdam", enzovoort).
Moe van eindeloos toeren en denken ze hebben niets meer te zeggen, Jacques Brel besluit af te zien van de song in 1966 zelf te besteden aan andere projecten (de film-en reiskosten). In november maakte hij zijn afscheid aan Olympia.
In 1967, Jacques Brel, wordt het onderwerp van een musical in de VS, "Jacques Brel is gezond en wel en leven in Parijs."
Jacques van zijn kant zich tot de bioscoop. In 1967, hij regisseerde zijn eerste film: "De risico's van de baan," zegt Andre Cayatte. Zijn talent als acteur, die al op het toneel verscheen, is door allen erkend. Van oktober 1968, speelt hij de "Man van La Mancha" in het Theater van de munt in Brussel en dan het theater des Champs Elysees in Parijs voor het verlaten weer in een eindeloze tour waarin hij concludeert in mei 1969.
Na het fotograferen onder leiding van verschillende theatermakers, die hij regisseerde zijn eerste film in 1971: "Frantz." De film stuit op een zeer laag succes, maar dit is niet ontmoedigen Jacques die zal uitvoeren andere film ( "FarWest") in 1973. Hij zal een totale mislukking en zal het einde van de carrière van regisseur Jacques. Zijn prestaties als tegenwicht tegen de mislukkingen, het blijkt "Mijn oom Benjamin" en "emmerdeur" Edouard Molinaro, "The Adventure is een avontuur" van Claude Lelouch, groot succes.
Vanaf 1974, in de wetenschap ziek, Jacques bijna uitsluitend gewijd aan de scheepvaart op de Askoy zijn jacht in het gezelschap van een jonge actrice, Madly Bamy, met wie hij zal delen de laatste jaren van zijn leven .. In november hebben de artsen de diagnose van longkanker al zeer ver gevorderd.
In 1975, Jacques Madly en regelen de Marquesaseilanden. Hij laat zijn eiland (Hiva Oa), dat ging naar Brussel om medische onderzoeken ondergaan.
In 1977, Jacques Brel beslissen, misschien wel als een bewijs van registratie van een schijf. Hij keerde terug naar Parijs van eind augustus en woont in een klein Parijs hotel. Hij stopte met roken en herstelt zich op het werk met zijn trouwe handlangers, Francois Rauber en Gerard Jouannest. Zijn gezondheidstoestand is slecht, maar Brel is erg enthousiast. De registratie van twaalf titel vindt plaats tussen september en oktober 1977. De release van het album is een evenement en de schijf verkocht meer dan een miljoen exemplaren.
In juli 1978, plotseling het ergste, Jacques wordt vervoerd naar Frankrijk. Hij werd het ziekenhuis in Neuilly na de ontdekking van kanker een tumor. Hij besteedt de rest van de zomer in het zuiden van Frankrijk, maar op 7 oktober, is het verlaagde spoedig mogelijk naar het ziekenhuis in Bobigny, waar hij overleed op 9 oktober een longembolie.
Zelfs vandaag, zijn talent verrast door zijn kracht, zijn poëzie en zijn actualiteit.

Jacques Brel Biographie auf Deutsch - Jacques Brel Biography in English - Jacques Brel Biografía en español - Jacques Brel Biografia in italiano - Jacques Brel Biographie en Français - Jacques Brel Greek Biography - Jacques Brel Biografie in het Nederlands - Jacques Brel Biografia em Português - Jacques Brel Biografia w jezyku polskim - Jacques Brel Biography in Russian