Marlon Brando

Marlon Brando werd geboren op 3 april 1924 in een familie van bescheiden Omaha (Nebraska) in een depressieve moeder, actrice en alcoholische vader en een zakenman runner nacht-hemden, als Marlon zelf.
Op 20 jaar verhuisde hij naar New York waar hij ingeschreven aan het prestigieuze School of Drama Actor's Studio. De jonge Marlon branden planken in 1947 op Broadway in "A Streetcar Named Desire ', dat opent de deuren van Hollywood.
In 1950 maakte hij zijn debuut met groot scherm "Ze waren mannen" door Fred Zinneman, voordat het wordt geleid tot 1951par Elia Kazan voor de verfilming van 'A Streetcar Named Desire ", een film die zal onthullen aan de wereld.
Brando won de eerste de beste acteur Oscar in 1954 voor "Aan de dokken" Elia Kazan.
Na een reeks van slechte productie in het jaar 1960, zijn carrière nieuw leven werd in 1972 dankzij de rol van Don Corleone in "The Godfather" Francis Ford Coppola, die geeft hem een tweede Oscar. Maar zij aan een veronderstelde Native American - inderdaad een Spaanse actrice - om te protesteren tegen de manier waarop Hollywood behandelt indianen.
Het is ook in 1972, dat is bekend om zijn zwavelhoudende prestaties in "The Last Tango in Paris" van Bernardo Bertolucci.
Reeds Marlon is ziek en vecht tegen zijn eigen demonen, het wordt steeds Hollywood te nemen toevlucht in Frans-Polynesië, waar hij werd verliefd tijdens het filmen van 'Muiterij op de Bounty ".
In 1989, dat "echtscheiding" van de film-ondanks een aantal "verschijningen" voedsel. Het draait voor de laatste keer in 2001 in "The Score".
Zijn gezin is turbulent en tragisch. Hij had een tiental kinderen uit verschillende huwelijken en relaties. In 1990, zijn oudste zoon Christian vermoord de vriend van een van zijn dochters, Cheyenne. Christian Brando vijf jaar in de gevangenis en Cheyenne, die lijden aan depressie, pleegde zelfmoord in 1995.
De laatste jaren woonde hij alleen en in de schulden (schulden ten bedrage van 20 miljoen dollar) in zijn huis in MULHOLLAND DRIVE in Los Angeles, die lijkt meer en meer wanhopig het karakter van kolonel Kurtz verloren in de jungle had hij Vietnamees uitgelegd in "Apocalypse Now".
Marlon Brando, een van de grootste Hollywood-acteur ooit heeft gekend overleed op 1 juli 2004 van een longziekte.

Marlon Brando Biographie auf Deutsch - Marlon Brando Biography in English - Marlon Brando Biografía en español - Marlon Brando Biografia in italiano - Marlon Brando Biographie en Français - Marlon Brando Greek Biography - Marlon Brando Biografie in het Nederlands - Marlon Brando Biografia em Português - Marlon Brando Biografia w jezyku polskim - Marlon Brando Biography in Russian