David Bowie

David Bowie, wiens echte naam is David Robert Jones, werd geboren in Londen op 8 januari 1947. Hieruit volgt, gericht leren en met 16 jaar een diploma in het timmerwerk. Maar, toen de school afgelopen, hij snel verlaat de sector te werken als een pop en leer muziek. Het heeft een bepaald talent van saxofonist en werd ingehuurd door verschillende groepen die een tiental single opgenomen. Succes is niet te gaan, maar David smeden karakter tijdens deze moeilijke jaren en hij heeft er het volste vertrouwen in hem en zijn talent. Het is niet verkeerd, want het lot 1969 album "Space Oddity" die aan een echt succes met de titel 'baken' dat zijn naam gaf aan het album. Provocateur, hij kleedt als vrouw, neemt drugs, erkent zijn Biseksualiteit en kruist de jaren zeventig, vaak in het nieuws komen. Zijn carrière met ups en downs, en bereikte de top met Ziggy Stardust tot en met 73. De albums volgen op een ongelooflijk tempo en naast, David geproduceerd vele andere kunstenaar (Lou Reed, Iggy Pop).
Op de drempel van 80 jaar David beperkt zich niet alleen rock en het draait in een paar films "The Hunger" met Catherine Deneuve, "Merry Christmas heer Lawrence" en ga zo maar door. In 1983 werd het lot album "Let's Dance", waarin opnieuw de bowiemania maar uiteindelijk is niet de smaak van zijn schepper. David passeert de 80 jaar als een trage afdaling in de hel van de ster-systeem en de verliezen in een werk van slechte kwaliteit tot 1993 en de release van "Zwarte band White Noise" en vooral "Buiten" in 1995. Omdat het ging reizen en album met het behoud van een zekere samenhang in de kwaliteit van zijn werk en kan bogen op meer dan 60 jaar steeds een verwijzing muzikale wereld. In 2004, na gezondheidsproblemen, onderbrak hij zijn tour sinds zijn terugkeer in de studio is wachten en afgezien van een paar aandelen op albums van andere zangers geen album maëstro is aangekondigd.

David Bowie Biographie auf Deutsch - David Bowie Biography in English - David Bowie Biografía en español - David Bowie Biografia in italiano - David Bowie Biographie en Français - David Bowie Greek Biography - David Bowie Biografie in het Nederlands - David Bowie Biografia em Português - David Bowie Biografia w jezyku polskim - David Bowie Biography in Russian