Andrea Bocelli

Andrea Bocelli werd geboren in september 22 1958 Lajatico, Italië. Hij werd blind op de leeftijd van 12 jaar, als gevolg van glaucoom verergerd door chronische diabetes. Het gaat in een speciale school braille te leren waar de schoonheid van zijn stem laat hem tot een solist in het koor van de inrichting.
Aangemoedigd, hij heeft deelgenomen aan tal van wedstrijden zingen, maar ondanks zijn grote passie voor muziek, hij wenste af te ronden zijn studies en behaalde een licentie als advocaat in 1986.
Dat is klaar om te voldoen aan deze cruciale periode dat er aan de hand is in het leven van Andrea: Franco Corelli, een legendarische tenor, is bereid om als student. In 1993, Andrea vrouw Enrica, een student in de Franse literatuur. In datzelfde jaar, slagen er gebeurt als Zucchero vraagt Andrea zingt een duet met hem "Miserere" na dit succes in zijn payx, de rest van de wereld ontdekt bij de uitgang buis mondiale "Con te partirò" , N ° 1 in Frankrijk voor een termijn van zes weken. Andrea zijn eerste album en speelde in tal van concerten en televisie, hij zingt zelfs het Vaticaan op verzoek van de paus. In 1998 heeft de blinde engel heeft een eerste tegenslag in s'essayant tot opera, zijn de prestaties niet te overtuigen, noch de kritische en Andrea teruggekeerd onverwijld in een openbaar register op minder veeleisend: het ras. Het blijft ondanks al het werk dat hij voor zijn tenor-schijven, het opnemen van de meest beroemde aria's in het repertoire en een aantal volledige tekst die voldoet aan wanneer een groot succes, bewijst, als dat nodig is, dat Andrea Bocelli is geslaagd in de combinatie met zijn stem, het publiek met klassieke muziek. In 2006, Andrea lot een nieuw album zeer romantisch ( "Amore"), dit album bevat ook het volkslied van de Olympische Spelen van 2006 in Turijn: het volkslied afsluiting van de Olympische Winterspelen 2006 "Omdat wij geloven".

Andrea Bocelli Biographie auf Deutsch - Andrea Bocelli Biography in English - Andrea Bocelli Biografía en español - Andrea Bocelli Biografia in italiano - Andrea Bocelli Biographie en Français - Andrea Bocelli Greek Biography - Andrea Bocelli Biografie in het Nederlands - Andrea Bocelli Biografia em Português - Andrea Bocelli Biografia w jezyku polskim - Andrea Bocelli Biography in Russian