Mary J Blige

Mary J Blige (J voor Jane) werd geboren op 11 juli 1971 Savannah (USA), maar groeide op in de Bronx, een wijk van New York. Zijn kinderjaren in deze arme wijk wordt gekenmerkt door momenten van geluk wanneer hij zingt in het koor van de kerk en binnenkort Mary J neemt zichzelf te dromen van een zang carrière. Zij boekten een cassette demo terug te gaan naar de oren van een producent op dit moment onbekend, maar die zal vervolgens de beroemde Puff Daddy. De samenwerking van twee jongeren geven hun geboorte in 1992 tot een prachtig album ( "What's The 411?") Bijzonder mengsel fusie van Hip Hop en R'n'B die verkoopt meer dan drie miljoen exemplaren. Zijn stem en zijn uitstraling maken hem de bijnaam van de Koningin van de Hip Hop Soul Mary J en moeten de uitdaging aan te bevestigen voor de rest van zijn carrière.
Dit wordt gedaan in 1994 met het album "My Life". Sinds Mary J te zingen met de grootste Aretha Franklin, Eric Clapton, Elton John en George Michael, met wie ze een grote hit internationaal geregistreerd ( "As") in 1999. Vandaag is het de voordelen van haar reputatie om een boodschap van vrede en liefde en betrokkenheid in het humanitaire werk. Elk nieuw album is een evenement en de laatste, "Growing Pains" kwam uit in het begin van 2008, is geen uitzondering op deze regel zijn wij het leveren van prachtige nummers op die Mary J werpt zijn stem nog sublîme.

Mary J Blige Biographie auf Deutsch - Mary J Blige Biography in English - Mary J Blige Biografía en español - Mary J Blige Biografia in italiano - Mary J Blige Biographie en Français - Mary J Blige Greek Biography - Mary J Blige Biografie in het Nederlands - Mary J Blige Biografia em Português - Mary J Blige Biografia w jezyku polskim - Mary J Blige Biography in Russian