Björk

BJORK Gudmundsdottir werd geboren op 21 november 1965 in IJsland, waar ze opgroeide met zijn vele broeders en zusters in een gemeenschap Hippie. Ze ontdekt al vroeg zijn roeping voor muziek door het bestuderen van de piano, dan is de opname van zijn eerste album op de leeftijd van elf jaar (van gelegenheden Beatles). Een dertien jaar, zij gegrond zijn eerste groep "Exodus", vijf jaar later is ze weer eens achter een groep: "KUKL", die zelfs niet tot succes. In 1986, met de groep "Sugarcube" Bjork eindelijk beheert om zich bekend te maken buiten zijn eigen land. In 1993 begon zij een solocarrière en werd zijn album "Debut" ontmoetingen een groot succes (meer dan 2 en een half miljoen exemplaren verkocht). Twee jaar later, ze geregistreerd zijn de melancholie "Post" en "Telegram" en uiteindelijk in 1997 "Homogenic" waarin wordt bevestigd, al is het nog nuttig is, is het een van de beste zangers in de wereld.
In 2000, Björk is terug in de schijnwerpers, het ontvangen van de Palme d'Or voor Beste Actrice in Cannes voor zijn prestaties in 'Dancer in the Dark ". In augustus 2001 heeft vrijgegeven "Vespertine" unaniem geprezen door critici die aarzel dan niet om te beschrijven als een meesterwerk.
In augustus 2004, na een lange afwezigheid, Bjork eindelijk terug met een nieuw album, getiteld "Medulla" die wordt gewonnen "Oceanië", de titel gezongen door de sirene Bjork op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene. In 2007 Bjork keert terug met het album "Volta" die, zoals gewoonlijk, levert een tien titels deel van de fantasy wereld van de mooie IJslands. Comprendra willen. In maart 2008 Björk een controverse in China, tijdens zijn eerste concert in dit land, chanted "Tibet, Tibet" aan het einde van de titel "Onafhankelijkheid verklaren".

Bjork Biographie auf Deutsch - Bjork Biography in English - Bjork Biografía en español - Bjork Biografia in italiano - Bjork Biographie en Français - Bjork Greek Biography - Bjork Biografie in het Nederlands - Bjork Biografia em Português - Bjork Biografia w jezyku polskim - Bjork Biography in Russian