Benjamin Biolay

Benjamin Biolay werd geboren op 20 januari 1973 in Villefranche-sur-Saone. Hij groeide op in een muzikale wereld (zijn vader is amateur-klarinettist) en is zeer vroeg aangetrokken door de muziek. Hij leerde de viool en tuba en speelt in de gemeentelijke symfonieorkest. Op 17, verandert hij zijn muzikale richting en zal zich meer en meer klassieke te monteren zijn eerste pop-groep.
Vanaf 1992 heeft hij een aantal demo met inbegrip van een tekstschrijver van Liane Foly, maar niet hoger zijn dan het stadium van het model. Na een rondleiding met verschillende groepen, Benjamin lanceert solo in 1996 vrijgegeven en kort na zijn eerste single, La Revolution ", die niet met succes als zijn tweede single, uitgebracht in 1998 (" De dag zal komen ") . Het volgende jaar, ontmoette hij Keren Ann en schrijven met en voor haar album "De Biografie De Luka Philipsen." Hetzelfde duo uit voor Henri Salvador en als Benjamin's talent staat vast door professionals, moet hij wachten tot en met 2001 en zijn eerste album "Rose Kennedy" te veroveren van het publiek en de artiest van de nieuwe Franse scene. In mei 2002, Benjamin trouwt actrice Chiara Mastroianni, dochter van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni. In 2003 Benjamin is op alle fronten, die hij schreef voor Juliette Greco en Valerie Lagrange, past jazz normen voor Julien Clerc en vrijgegeven zijn tweede album, "negatieve". Na een album van de pop-folk duo met zijn vrouw in 2004, Benjamin teruggekeerd in 2005 met "De Oorsprong" autobiografische album, soms fel, andere grondstoffen, maar altijd met dit soort ruchtbaarheid aan alle schoonheid Biolaynne. Iil niet tot 2007 en het verlaten van het opus "Prullenbak Yéyé" om te genieten van het geluk om te luisteren weer Benjamin Biolay in al deze staten van de ziel en opnieuw is het nemen en het is prachtig.

Benjamin biolay Biographie auf Deutsch - Benjamin biolay Biography in English - Benjamin biolay Biografía en español - Benjamin biolay Biografia in italiano - Benjamin biolay Biographie en Français - Benjamin biolay Greek Biography - Benjamin biolay Biografie in het Nederlands - Benjamin biolay Biografia em Português - Benjamin biolay Biografia w jezyku polskim - Benjamin biolay Biography in Russian