Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo werd geboren in Neuilly-sur-Seine op 9 april 1933 een vader beeldhouwer en schilder moeder. Hij is erg enthousiast over de jeugd sport (hij praktijken voetbal en boksen) en om een sportieve carrière, maar hij droomt van een acteur te worden. Vervolgens heeft hij zich tot komedie en tussen de Nationale Conservatorium van Dramatic Arts in 1952.
Een van zijn docenten, zei hij op een dag, met het hoofd, dat hij heeft, kan hij nooit een vrouw in zijn armen, omdat dit zou niet geloofwaardig zijn. Jean-Paul geeft hem mis, althans in de particuliere, sinds 1953 trouwde hij met Elodie, een danser met wie hij drie kinderen: Patricia, Florence en Paul.
Zijn eerste optredens in de film speelt zich af in "Wees aardig en rustig" in 1957 en zijn eerste belangrijke rol door Claude Sautet in "Klasse alle risico's". Met "A bout de souffle" van Jean-Luc Godard, Jean-Paul is echt nodig is door zijn onnavolgbare techniek te spelen.
Daarom is de meest gerenommeerde filmmakers te noemen, en het blijft de succesvolle films: "cartouche", "L'Homme de Rio", "Pierrot le Fou", "De Mississippi Mermaid", "Doctor Popaul" " doulos "en vele anderen. Het voert alle cascades van zijn films, waaronder "Vrees over de stad" door Henri Verneuil en vermenigvuldigt in de begin jaren 80 triomfen in de box office, Georges Lautner voor "Flic of schurkenstaten" of "The Professional" of nog met Gerard Oury voor "Met ingang van As" in 1982.
In 1987, bijna 30 jaar na het verlaten van het podium, hij gaat terug op een podium voor het grootste geluk van de burgers. Vanaf dit moment is verdeeld tussen film en theater. Claude Lelouch biedt het symbolische rollen ( "Route van een verwend kind" in 1988 leverden hem de Cesar voor beste acteur. Or "Les Miserables" in 1995). In 1989, John Paul voldaan mosi (hij trouwde in 2002)
Hij speelt voor Cédric Klapisch in 'misschien' en 2000 in 'n' Bertrand Blier, zijn laatste grote rol in de film, want het geeft meer en meer theatraal. Ondanks de cardio-vasculaire problemen, Jean-Paul Belmondo is nog steeds een grote liefde voor het leven en met zijn vrouw had een vierde kind (Stella, geboren op 13 augustus 2003).

Jean-Paul Belmondo Biographie auf Deutsch - Jean-Paul Belmondo Biography in English - Jean-Paul Belmondo Biografía en español - Jean-Paul Belmondo Biografia in italiano - Jean-Paul Belmondo Biographie en Français - Jean-Paul Belmondo Greek Biography - Jean-Paul Belmondo Biografie in het Nederlands - Jean-Paul Belmondo Biografia em Português - Jean-Paul Belmondo Biografia w jezyku polskim - Jean-Paul Belmondo Biography in Russian