Daniel Balavoine

Daniel Balavoine, atypisch en geëngageerde zanger, geboren op 5 februari 1952 in Alençon, begon zijn carrière bij de vorming van de groep Aanwezigheid die voorkomt bij 71 tot en Golf-Drouot. Hij werd een chorister in 'De Franse Revolutie', dan voor verschillende zangers, waaronder Patrick Juvet. Daniel Balavoine is voorgelegd aan Leo Missir, artistiek leider van Barclay. Hij ondertekende in het grote huis. Hij schreef twee albums (De aan u door mij en De avonturen van Simon en Gunther Stein), die onopgemerkt blijven. Daarna komt de zanger in 1978, met het extract van dezelfde titel die explodeert op alle radio-en voortbeweegt Daniel Balavoine top van alle hits parades en bekend gemaakt aan het grote publiek. Op 79 laat hij Face gezicht bittere liefde die nog steeds in de schaduw van het succes van het vorige album.
Michel Berger vroeg hem te Johnny Rockfort in Starmania. In dit rock opera, Daniel Balavoine bevestigt alle hoop van zijn mentor (Leo Missir) en wordt met haar nieuwe titels militanten ( 'Mijn zoon, mijn slag "fragment uit een andere wereld), de woordvoerder van een generatie.
In maart 1980, het tijdschrift van Antenne 2, het onderbreekt de kandidaat-Francois Mitterand en duwt een coup de gueule onvergetelijke, namens de jeugd die nooit voor hem het recht het woord te voeren.
Het duurt stormde de Olympia in 1981 met zijn ervaring scènique van Starmania.
Op 82, na zijn eerste Parijs-Dakar, bieden wij de verkopers van tranen, die de heropleving van de kunstenaar, maar hij blijft de woordvoerder van zijn generatie met "Leven of overleven. Hij schreef en produceerde een van zijn koorzangers, Catherine Ferry ( "Hallo, hallo ').
Daniel deelneemt aan een muzikaal sprookje, 'Abbacadabra', waarin de verhalen voor kinderen op de melodieën van de groep Abba. Hij interpreteert "Belle" met Frida (Abba zanger).
Ver van de ogen van het Westen is in mijn ogen een meer intieme album ( 'Ga vóór de mijne'), en meer begaan tegen onrechtvaardigheid en ongelijkheid ( 'Revolucion' en 'aan de weduwe die wakker' ).
In de loop van de Parijs-Dakar 84, Daniel Balavoine beslist ten gunste van de bevolking van Mali in de lancering van het hart van Parijs. In september is het bij het Palais des Sports.
Sla de liefde, het album van de consecratie, maar ook de laatste. Tijdens de promotie van het album Daniel Balavoine zei: "Ik hou van dit album, zodat ik wil de laatste zijn."
Intuïtie?
Zij neemt actief deel aan de organisatie van het concert voor Ethiopië te Courneuve. Het is gevonden in het hart van de zangers zonder grenzen voor het nummer 'Ethiopië'.
In januari 86, heeft het vertrek van de Parijs-Dakar, maar niet voor de race. In het kader van het hart van Parijs, zal hij pomp leveren water aan de bevolking van Mali. Op 14 januari heeft het bij Thierry Sabine voor een verkenning helikopter. Bij Timboektoe, is het ongeval. De 15 in de ochtend, we leren van de verdwijning van Daniel Balavoine, Thierry Sabine, Nathalie Odent (journalist), François Xavier Bagnoud (bestuurder) en de heer Le Fur (ingenieur).
Aangezien dit een grote leegte.

Daniel Balavoine Biographie auf Deutsch - Daniel Balavoine Biography in English - Daniel Balavoine Biografía en español - Daniel Balavoine Biografia in italiano - Daniel Balavoine Biographie en Français - Daniel Balavoine Greek Biography - Daniel Balavoine Biografie in het Nederlands - Daniel Balavoine Biografia em Português - Daniel Balavoine Biografia w jezyku polskim - Daniel Balavoine Biography in Russian