Charles Aznavour

Charles Aznavour, wiens echte naam is Aznavourian, werd geboren op 22 mei 1924 in Parijs van Armeense immigranten ouders. Hij groeide op in de familie restaurant, waar zijn vader zingt voor klanten en ontdekte een passie voor de entertainment wereld. Hij trad toe tot de school van de prestaties in 1933 en won een paar kleine rollen in films en theater. In 1941, ontmoet hij de componist Pierre Roche, met wie hij aan een baan schrijven. Beide mannen werkten voor Edith Piaf, waardoor Charles om een solo. Haar ontstaan zijn niet eenvoudig, maar zijn kracht ligt in haar teksten en het publiek uiteindelijk volgen.
Aan het einde van 50 jaar, weet hij eindelijk het succes die het verdient en zijn carrière begon. Van schijf en op tournee touring, Charles is een naam in Frankrijk en dan is uitgebreid haar actieterrein uit te zingen Verenigde Staten naar Turkije of Zwart-Afrika naar Rusland en zijn platen verkopen miljoenen exemplaren. Als zijn carrière is een groot succes, zijn liefde voor het leven lijkt meer fragmentarisch en 1946-1968 Charles trouwt met drie vrouwen die geef hem 6 kinderen. Vanaf de jaren zestig herleven Charles de film speelt in diverse films. Onder leiding van Truffaut, Chabrol en anderen die hij heeft deelgenomen aan meer dan 80 opnames en geeft hem een ander facet. In 1997 heeft de President van de Republiek, Jacques Chirac, genaamd Officer van het Legioen van Eer, en zeker het beste bewijs dat Charles is uitgegroeid tot een steunpilaar van de Franse cultuur.

Charles Aznavour Biographie auf Deutsch - Charles Aznavour Biography in English - Charles Aznavour Biografía en español - Charles Aznavour Biografia in italiano - Charles Aznavour Biographie en Français - Charles Aznavour Greek Biography - Charles Aznavour Biografie in het Nederlands - Charles Aznavour Biografia em Português - Charles Aznavour Biografia w jezyku polskim - Charles Aznavour Biography in Russian