Daniel Auteuil

Geboren in Algiers op 24 januari 1950, een opera zangeres vader, de jonge Daniel Auteuil het grootste deel van zijn jeugd door in backstage drama. Dit is de dag dat hij een opera ténorino vliegen in de hangers voor het applaus van die datum zijn wens te doen theater.
S'orientant het eerste gezicht (hij was net 17 jaar) aan de opera en theater, trad hij in dienst bij de latere Cours Florent. Hij debuteerde bij het NPV ( "Early Morning") en speelt in 1972-73, in de musical "Godspell." Het Gerard Pirès die bood hem zijn eerste kleine rollen, en zijn film carrière begonnen onder de auspiciën van de zachtaardige komedie met gentillette "Waarschuwing ogen" en "Mr Papa."
Partner in theater Edwige Feuillère ( "Het gekke de Chaillot," Maria Pacôme ( "Teach me, Celine"), hij breekt uit op het podium naast François Perier in "Hoeden off" leverden hem de prijs Gerard Philippe-1979, toegekend aan de beste jonge speler van het jaar. Het gaat omhoog en vervolgens interpreteert "De jongen appartement," Gerard Lauzier dat aangepast is de film onder de titel "T'empêches iedereen te slapen." Succes. Maar Auteuil eindelijk krijgt zijn strepen ster van de film dankzij de reeks van Sub-begaafde, Claude Zidi, waar hij speelt met de cancres slachten en een geest die deze twee komedies immens populair succes. Edouard Molinaro maar biedt ook tijdens een groot succes met bakstenen Procent t'as niets. heen en weer geslingerd tussen het scherm en het stadium (in zeer verschillende rollen), breidt hij zijn record op film actie films (De kruisboog, De indica, wilde dieren) en binnenkort ook de zogenaamde producties van hoge kwaliteit, dankzij Claude Berri die gaf hem de rol van Ugolin in Manon des bronnen. Een rol die oorspronkelijk bestemd voor een Coluche, die vakkundig door die Auteuil verbaasd over heel Frankrijk in een register dramatische tot nu toe genegeerd door de filmmakers. De transformatie is ingrijpend en carrière Auteuil volledig veranderen, met name omdat de oogst voor de occasionele Cesar voor beste acteur. Op Duidelijk dan in Deville, of Sautet Girod, met soms een paar keert terug naar comedy (de duivel "Mijn leven is een hel").
In 1996 ontvangt hij de prijs voor beste acteur in Cannes voor haar rol in "de achtste dag". Zijn rol in "The Girl On The Bridge" in 1999 maakt hem tot een nieuwe Caesar, en de film wordt geprezen in de hele wereld maken Auteuil een van de beste spelers frans betaald. In 2008 zal worden getoond aan de kassa "MR 73" en "persoon voor twee personen".

Daniel Auteuil Biographie auf Deutsch - Daniel Auteuil Biography in English - Daniel Auteuil Biografía en español - Daniel Auteuil Biografia in italiano - Daniel Auteuil Biographie en Français - Daniel Auteuil Greek Biography - Daniel Auteuil Biografie in het Nederlands - Daniel Auteuil Biografia em Português - Daniel Auteuil Biografia w jezyku polskim - Daniel Auteuil Biography in Russian