Pierre Arditi

Pierre Arditi werd geboren in Parijs op 1 december 1944. Na bestudering van klassiekers, zijn zus Catherine Arditi moedigt hij in een artistieke carrière. Ze leidt tijdens Tania Balachova toen hij was niet bijzonder fiber van de acteur. In 1965 begon hij zijn opgenomen in het theater Marcel Marshal in "De opera wereld" Audiberti.
Het was op 26-jarige leeftijd maakte hij zijn film debuut in een film van Rene Gainville "Alyse en Chloe." Het volgende jaar is Roberto Rossellini, waardoor hij een leidende rol in "Blaise Pascal".
In 1979, Pierre Arditi accepteert een rol in Mijn oom van Amerika is de eerste samenwerking met Alain Resnais en deze bijeenkomst is van cruciaal belang als het in contact met hem dat Pierre Arditi zal een onontkoombare cijfer franse cinema.
Hij werd een favoriete acteur Resnais op dezelfde manier Andre Dussollier en Sabine Azema. ( "Liefde tot de dood," Mélo, "Roken", "No Smoking", "We kennen de song", "Pas sur la bouche").
In de jaren 1980, zijn carrière is eindelijk van start gegaan, werkte hij met de grootste regisseurs en frans gaat schijn welke in film, televisie of theater.
Het is een bulimisch's werken en zelfs toegeeft dat hij stervende was, indien hij niet speelde voor het bewijs, zij neemt de leidende rol van de tv-serie "Giordano Redder" voor zes seizoenen en onlangs speelde in de film "De Parfum De Lady In Black "(2005) alvorens te worden tentoongesteld in 2007/08 drie andere films. Zie en koop de DVD's van Pierre Arditi? Zijn beloning:
Molière van 1987 ter ondersteuning van de beste acteur voor het stuk "De herhaling en liefde gestraft"
1987 Cesar voor beste acteur in ondersteunende rol voor zijn prestaties in "Mélo" Alain Resnais
September 1987 goud voor beste acteur voor de tv-film "De perfecte liefde"
1994 Cesar voor beste acteur voor zijn prestaties in "Roken" en "Roken" Alain Resnais
2002 Chevalier de la Legion d'honneur.

Pierre Arditi Biographie auf Deutsch - Pierre Arditi Biography in English - Pierre Arditi Biografía en español - Pierre Arditi Biografia in italiano - Pierre Arditi Biographie en Français - Pierre Arditi Greek Biography - Pierre Arditi Biografie in het Nederlands - Pierre Arditi Biografia em Português - Pierre Arditi Biografia w jezyku polskim - Pierre Arditi Biography in Russian