Fanny Ardant

Fanny Ardant, geboren op 22 maart 1949, dochter van een cavalerie officier, bracht zijn jeugd door het reizen in Europa. Student op Science-Po in de afdeling Internationale Betrekkingen, besloot ze erg laat zijn om een actrice om te voldoen aan zijn passie voor theater.
Zoals zij bereidt de hulp van Buitenlandse Zaken in Londen, trok ze naar Parijs en valt tijdens Périmony van Dramatic Art. In 1974 werd Fanny Ardant zet zich in voor het Festival du Marais de interpretatie van de rol van Pauline in "Polyeucte," dan speelt de belangrijkste teksten die ze in de liefde (Racine, Montherlant, Claudel), reizen.
In 1979, het publiek ontdekt door de televisie-serie "De dames van de kust" Nina Companeez.
François Truffaut valt onder de spellen en het is geschreven in 1981, een rol op maat een vrouw uit naast de deur. Hij vertelt haar: "Ik werd aangetrokken door zijn grote mond, haar grote zwarte ogen, zijn gezicht een driehoek.
Ik herkende ze meteen de kwaliteiten die ik vaak de meeste spelers in mijn films: vitaliteit, enthousiasme, humor, de intensiteit, maar ook de smaak van geheimhouding, een felle kant, een zweem van barbarij en, Boven alles, iets levendig. "
Daarna was het de beurt aan Alain Resnais in te huren voor het leven is een roman, voordat hij gevonden François Truffaut voor zijn laatste film, een vertrouwelijke Yours, waar zij wijst op een fantasie en het slachten zelden wordt geëxploiteerd door Daarna, met uitzondering van de meest recente van zijn carrière.
Fanny is nu de wereld een beetje Josephine, Truffaut ontworpen met slechts een paar maanden voor de dood van de regisseur.
Hij interpreteert daarna als pianist voor Andre Delvaux (Benvenuta) en werd de Hertogin van Guermantes in een liefde van Swann, Volker Schlöndorff.
Alain Resnais verzoekende weer lief te hebben tot de dood en Mélo, in een tragisch record dat heeft de "poot" Ardant.
Op het podium, trad ze op "De goede bourgeois" (1980), "Miss Julie", waar ze erin slaagt Isabelle Adjani (1983) en "Don Juan" (1987).
Lotte, verleidelijke slingerende met indolent sensualiteit in de paltoquet door Michel Deville, verstoren de normale afbeelding van een vrouw vrijwilliger en gepassioneerd.
Maar de actrice ontmoeting te weinig rollen die geschikt zijn voor zijn persoonlijkheid, ondanks haar succesvolle prestaties in het werk van filmmakers als - al - Ettore Scola (De familie), Costa-Gavras (het gezin), Margarethe von Trotta (Drie zusters) en Jean-Jacques Andrien (Australië).
In 1991, Double zicht, Mark Peploe, geeft hem de gelegenheid te schieten in het Engels voor de eerste, en ze vinden Gérard Depardieu (zijn partner in liefde met de vrouw uit naast de deur) in 1993 met het oog op de Colonel Chabert " Yves Angelo.
Het is de heropleving van een carrière die leek niet te besteden aan een film een beetje te vertrouwelijk beschouwd: zij hier tenancière choucroutée een doos homo's in "Pedale Douce", Marie de Guise in "Elizabeth" een bourgeois autoritaire in "Desire", aldus Guitry, in de rol van de vrouw van een man geplaagd door problemen met impotentie in "De Débandade" en, meest recentelijk in oma zanger verloren in de jungle, in " De Zoon Van Frans. "
Deze behoren tot de vele rollen die in de afgelopen jaren door een actrice revered voor zijn diepe stem en diep (was het niet zingen, een groot Maria Callas in het stuk "Master Class") en haar haven altier grenzen amidonné , Ze weet gelukkig désengourdir via een echt gevoel voor humor.
In het kader van "Diner" Scola, vond zij Vittorio Gassman, met wie ze had al gedraaid in "Benvenuta", "Life Is A Roman" en "The Family".
In 2001, trad ze op de rol van Pierrette, de zus van het slachtoffer, in "8 Femmes" door Francois Ozon, en het volgende jaar, is gevonden in de "Callas Forever" van Franco Zeffirelli, in de rol van de Diva mythische. Actrice zeldzaam, Fanny Ardant kiest zijn rollen zorgvuldig en zijn optredens op het scherm zijn wanneer een succes als "Paris I love you" in 2006 of "Hello Goodbye" in 2008.

Fanny Ardant Biographie auf Deutsch - Fanny Ardant Biography in English - Fanny Ardant Biografía en español - Fanny Ardant Biografia in italiano - Fanny Ardant Biographie en Français - Fanny Ardant Greek Biography - Fanny Ardant Biografie in het Nederlands - Fanny Ardant Biografia em Português - Fanny Ardant Biografia w jezyku polskim - Fanny Ardant Biography in Russian