Fanny Ardant

Fanny Ardant, γεννήθηκαν 22 Μαρτίου 1949, κόρη ενός αξιωματικού ιππικό, δαπανήθηκαν την παιδική του ηλικία ταξιδεύοντας στην Ευρώπη. Φοιτητής στη Science-Po στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων, αποφάσισε πολύ αργά για να γίνει ηθοποιός, προκειμένου να ικανοποιήσει το πάθος του για το θέατρο.
Όπως η ίδια προετοιμάζει τη βοήθεια των Εξωτερικών στο Λονδίνο, που πήγε στο Παρίσι και υπολείπεται κατά Périmony της Δραματικής Τέχνης. Το 1974, Fanny Ardant έχει δεσμευτεί για το Φεστιβάλ du Marais να ερμηνεύσει το ρόλο της στην Pauline "Polyeucte," τότε παίζει τα μεγάλα κείμενα ότι είναι ερωτευμένος (Ρακίνα, Montherlant, Claudel), περιηγήσεις.
Το 1979, το κοινό ανακαλύπτει μέσω της τηλεοπτικής σειράς "Οι κυρίες της ακτής" Nina Companeez.
Φρανσουά Τριφό εμπίπτει τα μάγια και να είναι γραμμένη το 1981, ένα ρόλο ειδικά από μια γυναίκα της διπλανής πόρτας. Λέει το: "Μου τράβηξε από το μεγάλο στόμα, τα μεγάλα μαύρα μάτια, την αντιμετωπίζουν ένα τρίγωνο.
I αμέσως αναγνώρισε τις ποιότητες που μου πιο συχνά παράγοντες κατά τη γνώμη μου οι ταινίες: ζωντάνια, ενθουσιασμός, χιούμορ, ένταση, αλλά και τη γεύση του απορρήτου, ο σκληρός πλευρά, μια υπόδειξη του αγριότητα και, Πάνω απ 'όλα, κάτι το ζωντανό. "
Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Alain Resnais στην ενοικίαση για ζωή είναι ένα μυθιστόρημα, προτού βρεθεί Φρανσουά Τριφό για την τελευταία του ταινία, εμπιστευτικής Δικός σου, όπου αποκαλύπτει μια φαντασίωση και σπάνια λειτουργούν από τη σφαγή Στη συνέχεια, εκτός από το πιο πρόσφατο της καριέρας του.
Fanny είναι τώρα ο κόσμος λίγο Josephine, Τριφό σχεδιαστεί με λίγους μόνο μήνες πριν το θάνατο του σκηνοθέτη.
Το ερμηνεύει στη συνέχεια ως πιανίστας για André Delvaux (Benvenuta) και έγινε η Δούκισσα της Guermantes στην αγάπη του Swann, Volker Schlöndorff.
Alain Resnais ζητώντας και πάλι να αγαπώ μέχρι θανάτου και Mélo, σε ένα τραγικό ρεκόρ που έχει κάνει το "paw" Ardant.
Από το στάδιο, θα εκτελούνται "Η καλή αστική" (1980), "Δεσποινίς Julie", όπου καταφέρνει Isabelle Adjani (1983) και "Don Juan" (1987).
Lotte, ελκυστική swaying με indolent sensuality στη paltoquet του Michel Deville, αναστατώνει τη συνηθισμένη εικόνα ενός εθελοντή και παθιασμένη γυναίκα.
Αλλά η ηθοποιός αντιμετωπίζουν πολύ σπάνια ρόλους κατάλληλα για την προσωπικότητά του, παρά την επιτυχή εκτέλεση του έργου της κινηματογραφιστές όπως η - ήδη - Ettore Scola (Η οικογένεια), Κόστα-Γαβράς (η οικογένεια), Margarethe von Trotta (Three αδελφές) και Jean-Jacques Andrien (Αυστραλία).
Το 1991, διπλό θέαμα, Mark Peploe, του δίνει την ευκαιρία να γυρίσω στην αγγλική γλώσσα για το πρώτο, και έχει βρεθεί Gérard Depardieu (ο εταίρος ερωτευμένος με τη γυναίκα της διπλανής πόρτας), το 1993, για τους σκοπούς του συνταγματάρχη Chabert " Yves Angelo.
Είναι η αναβίωση μιας καριέρας που δεν φάνηκαν να αφιερώσει σε μια ταινία λίγο πολύ εμπιστευτικά: εδώ θα tenancière choucroutée ομοφυλόφιλων σε ένα κουτί "Pedale Douce", Marie de Guise στο "Elizabeth" μιας αστικής αυταρχικό στο "Desire", σύμφωνα Guitry, στο ρόλο της συζύγου ενός ανθρώπου που μαστίζεται από προβλήματα με την αδυναμία στο "Η Débandade" και, πιο πρόσφατα στο granny τραγουδίστρια χαθεί στη ζούγκλα, " Ο Υιός Από το γαλλικό ".
Αυτό μεταξύ μυριάδες των ρόλων που απαιτούνται κατά τα τελευταία χρόνια από έναν ηθοποιό revered για τη βαθιά φωνή και βαθειά (δεν είχε τραγουδήσει αυτό, μια μεγάλη Μαρία Κάλλας στην παράσταση «Master Class") και το λιμάνι της altier όρια amidonné , Γνωρίζει ευτυχώς désengourdir της σε μια πραγματική αίσθηση του χιούμορ.
Με την ευκαιρία της "Δείπνο" Scola, και βρήκε Vittorio Γκάσμαν, με τους οποίους είχε ήδη μετατραπεί σε "Benvenuta", "Η ζωή είναι ένα ρωμαϊκό" και "Η Οικογένεια".
Το 2001, που πραγματοποιείται το ρόλο της Πιερέτ, η αδελφή του θύματος, στο "Femmes 8" του Francois Ozon, και το επόμενο έτος, βρίσκεται στο "Forever Κάλλας" από τον Φράνκο Τζεφιρέλι, ο ρόλος του Diva μυθική. Ηθοποιό σπάνια, Fanny Ardant διαλέγει τους ρόλους του προσεκτικά και τις εμφανίσεις του στην οθόνη, είναι όταν μια επιτυχία ως «Παρίσι σε αγαπώ" ή το 2006 "Γεια σου Αντίο", το 2008.

Fanny Ardant Biographie auf Deutsch - Fanny Ardant Biography in English - Fanny Ardant Biografía en español - Fanny Ardant Biografia in italiano - Fanny Ardant Biographie en Français - Fanny Ardant Greek Biography - Fanny Ardant Biografie in het Nederlands - Fanny Ardant Biografia em Português - Fanny Ardant Biografia w jezyku polskim - Fanny Ardant Biography in Russian