Tori Amos

Tori Amos, wiens echte naam Myra Ellen Amos, werd geboren op 22 augustus 1963 in Newton (USA). Vanaf de leeftijd van vier sloot ze zich aan bij het koor van haar kerk, waar ze zingt en speelt piano. Tori groeiende opstand kwamen tegen de godsdienst en de dominee en zijn vader besloten om te proberen zijn geluk in de muziek.
De jaren beginnen keukens, het speelt in bars en een groep opgericht om een album dat wordt een flop, is ze een slachtoffer van verkrachting zeggen dat hij later in een van zijn songs, maar niet ontmoedigen en vindt de werking altijd vooruit. In 1991 zijn eerste solo album "Little Aardbevingen", die beschikt over een wereldwijd succes en maakt een einde aan jaren van keukens. In rhytme een album om de twee jaar Tori Amos ons met zijn piano effecten buitengewone wetgevende zeer persoonlijke en ruwe, gedragen door de muziek van de hoogste kwaliteit. Met zijn laatste opus ( 'American Doll Posse ") uitgebracht in begin 2007 en geregistreerd in Engeland, Tori biedt duiken voor 80 minuten in zijn wereld en de gehele 20 tracks, soms rock, soms ballad, is het onmogelijk om s 'vervelend: eens te meer, de charme van Tori Amos.

Tori Amos Biographie auf Deutsch - Tori Amos Biography in English - Tori Amos Biografía en español - Tori Amos Biografia in italiano - Tori Amos Biographie en Français - Tori Amos Greek Biography - Tori Amos Biografie in het Nederlands - Tori Amos Biografia em Português - Tori Amos Biografia w jezyku polskim - Tori Amos Biography in Russian