Woody Allen

Woody Allen, wiens echte naam Allen Stewart Konisberg, werd geboren op 1 december 1935 in Brooklyn (New York - USA). Vanaf de leeftijd van 15 jaar, begon hij te schrijven humoristische papier voor kranten, al gebruikt het pseudoniem Woody Allen. Na zijn afstuderen van de middelbare school ging hij naar het team komiek Sid Caesar op televisie.
Van 1961 tot 1964, is hij een acteur cabaret, waar hij werd opgemerkt door de producent Charles Feldman, die dringt er bij te schrijven en te spelen in "What's New Pussycat?" in 1965.
Woody Allen regisseerde zijn eerste film, "The Lily frosone" het volgende jaar ludieke, een speelfilm uit Hong Kong. Hij werkt aan de follow-het schrijven van een toneelstuk, "Play Het Weer". (Het zal worden aangepast aan de film in 1972 onder de naam "Tomb dochters en Shut Up"). Zijn eerste echte prestatie "Neem de geld-en Run" in 1969 wordt gevolgd door "Bananas" in 1971, "Net wat je altijd Gevraagd Know About Sex zonder de Daring De nooit vragen" in 1972 en "Woody en Robots "in 1973, het maken van Woody Allen bestuurder van de onvermijdelijke Amerikaanse film.
Vanaf 1975, keerde hij zich te midden van ernstige thema's, half-komische, het gaat in films zoals "Liefde en oorlog" en vooral "Annie Hall" in 1977, die won Oscars voor beste film, beste regisseur en beste actrice. In deze twee films Woody Allen starring Diane Keaton, die een van haar voorkeurspartners. Daarna zijn muze zal Mia Farrow (de vrouw in tweede huwelijk in de early'80s) hoofden hij voor het eerst in 1982 in "Comedy Adult One Summer Night". Hij zette zijn vrijgegeven schieten en een film over een jaar. Zijn scheiding van Mia Farrow in 1993, die een lichte rem op zijn film carrière (hij heeft een lange Europese tournee aan het hoofd van een jazz-kwintet), maar Woody Allen is erg sterk in 2000 met "Escrocs maar niet te "Dat blijft zijn groter succes in de box office. De meest recente producties "Match Point" en "Scoop" (uitgebracht in 2005 en 2006) de functie van de jonge Scarlett Johansson. Maar nu al, Woody Allen is de voorbereiding van de opnames van zijn buurman, want hij blijft een jonge man eten op het werk, voor onze grootste plezier.

Woody Allen Biographie auf Deutsch - Woody Allen Biography in English - Woody Allen Biografía en español - Woody Allen Biografia in italiano - Woody Allen Biographie en Français - Woody Allen Greek Biography - Woody Allen Biografie in het Nederlands - Woody Allen Biografia em Português - Woody Allen Biografia w jezyku polskim - Woody Allen Biography in Russian