AALIYAH

Aaliyah Dana Haughton werd geboren op 16 januari 1979 in Brooklyn, New York. Zij loopt echter het grootste deel van zijn jeugd door in een andere grote Amerikaanse stad: Detroit, Michigan. Van een jonge leeftijd, ze vangt het virus nummer: zang wedstrijd, gietwerk en laat zien slagen in een stabiel tempo. Zijn passie voor zingen en dansen niet onverschillig laten zijn familie al sterk betrokken bij de show-biz, vooral zijn oom agent en Barry Hankerson.
Zo zingt ze in Las Vegas met Gladys Knight, de voormalige echtgenote van Barry. Zijn droom: naar de volgende Whitney Houston, die hij kende alle liedjes uit het hoofd. Aaliyah maakte zijn echte debuut in 1994 met leeftijd is niet alleen maar een nummer. Een veelbelovende titels eerste album "Back & Forth 'en' In Je Best (You Are Love)" rang in de Top-10 singles Amerikanen. Dit succes is niet verhinderen dat hij om onze voeten op de grond als het doorgaat met de aan de Hoge School van de Performing Arts, waar ze verkrijgbaar zijn collega's vrij. Het enige zwakke plek: het gerucht beweerde dat het meisje was ze slechts 15 jaar oud-hebben convolé alleen een huwelijk met haar producent, R. Kelly. In 1996, Aaliyah vrijgegeven tweede album, altijd met de medeplichtigheid van R. Kelly: een op een miljoen. Ze worden bijgewoond door Missy Elliott en Timbaland (Tim Mosley). Zijn muziek, getint R & B en een vleugje hip-hop, trok een publiek steeds groter. Maar Aaliyah wil naar andere mogelijkheden. Het grote scherm kleding. Ze landde een leidende rol in 'Romeo Must Die "regisseur Andrzej Bartkowiak. Meer recentelijk hebben ze zich "The Queen of The Damned", Australië. Zij neemt de rol van een vampier Egyptische 6000 jaar. Vreemd, ze geeft toe te hebben genoten van deze rol voor haar sexy kant! Het is ook benaderd om te spelen naast Keanu Reeves in de nasleep van Matrix. In 2001, vijf jaar na zijn laatste studio-album, ze terug met een derde eponymous opus: Aaliyah. Ze weet nog niet, maar dit wordt zijn laatste schijf, de meer persoonlijke kant van zijn korte carrière. Ze investeert geheel, niet alleen als uitvoerder maar ook als uitvoerend producent, samen met zijn oom. Ze beschrijft het als het album van de looptijd. Zij heeft zelf is veranderd. Een 22-jarige, nu ziet zichzelf als een volwassene. Het voelt op de schijf: het bevat melodieën dansen, maar ook andere nummers meer melancholie. Kortom, een meer genuanceerd beeld van het leven, soms donker als wanneer zij verwijst naar huiselijk geweld in "Never No More". Op 25 augustus 2001, het nieuwe graf in alle persbureaus: Aaliyah omgekomen in een vliegtuigongeluk, samen met 7 andere passagiers en de piloot. De jet crashte op het eiland Abaco, de Bahama's, vlak na het opstijgen. Zo eindigt de carrière van de koningin van de R & B.

Aaliyah Biographie auf Deutsch - Aaliyah Biography in English - Aaliyah Biografía en español - Aaliyah Biografia in italiano - Aaliyah Biographie en Français - Aaliyah Greek Biography - Aaliyah Biografie in het Nederlands - Aaliyah Biografia em Português - Aaliyah Biografia w jezyku polskim - Aaliyah Biography in Russian